”SoftOne”
Sören Janstål

.   Tidigare gallups
Fun

Data Research DPU ab
Torsvikssvängen 34
181 34 Lidingö


Tel +46 (0)70 727 67 95
Skype sjanstal

eMail till Sören Janstål


Fretagsinternt MBC konferens

"Does IT Matter?" - En kritisk granskning

Ledare fr seminariet
Berndt Lobalk, Välkänd konsult och föreläsare med erfarenhet av mer än 300 större koncerner. Berndt  har arbetat med företagsstrategier och därtill kopplade strategier och tillhör Dataföreningens veterangrupp om 50 personer som anses ha startat branschen i Sverige. Berndt leder regelbundet kurser för styrelseledamöter och är flitigt anlitad som föreläsare av olika konferensarrangörer i Norden för externa konferenser men leder också in-house seminarier för ledningsgrupper.

Sören Janstål

Sören Janstål är VD och upphandlingskonsult på Data Research DPU ab. Löpande genomför han kontinuerliga analyser och utvärderingar av ekonomi- och affärssystem. Med hjälp av partners i bl a Frankrike, Norge och Storbritannien har han överblick över större delen av den europeiska systemmarknaden

Sören har över 40 års erfarenhet från databranschen och är en välkänd föreläsare och seminarieledare som talar vid en rad kvalificerade tillställningar.

Frdjupningsniver

Vi ger detta seminarium i fyra olika frdjupningsversioner

- versiktlig kort presentation. Kostnadsfritt och frutsttningslst
- versiktlig 2 timmars seminarium. Se pris nedan
- Halvdag. Se pris nedan
- Heldag. Se pris nedanInnehll

MBC har njet att inbjuda Dig och Dina medarbetare till 1 dags seminarium om en mycket kontroversiell bok och ett starkt debattinlgg: Den amerikanske frfattaren Nicholas G. Carrs bok " Does IT matter?" r kontroversiell fr IT-branschen och har startat en vldsam diskussion. Han har ocks nyligen beskt Sverige och framfrt sina sikter. Den tes han framfr i boken r att IT inte skapar ngra konkurrensfrdelar fr fretag och organisationer utan snarare skapar nackdelar. Och tagits emot med gldje av fretagsledningar som r trtta p misslyckade IT-projekt. Boken gr dremot p tvrs mot det budskap som leverantrer och intressefreningar lnge frt fram! T.ex. krav p nationella IT-strategier.

Vad r sanning?

I denna 1 dags konferens gr vi en kritisk granskning av bokens innehll och frsker dra slutsatser fr vad det innebr fr fretagens IT-strategier och frhllningsstt till IT.

Som ett exempel visar han hur ett amerikanskt flygbolag som skapade bokningssystemet SABRE som anvnts som exempel p hur man skapar affrsmssiga konkurrensfrdelar, nu utkonkurrerats av webbaserade system och nu snarast utgr en nackdel fr garen. Alla som arbetar med IT kommer att mtas av bokens teser och behver skaffa sig ett frhllningsstt till den och ocks kunna vederlgga och kommentera en del av dess innehll fr att n framgng. Fr att kunna f ett perspektiv p den, s mste den jmfras med det senaste inom forskning och kunskapsutvecklingen kring fretagsstrategier, affrs- och produktutveckling. Med det som bakgrund kan frfattarens teser granskas och i en del fall avfrdas som ovederhftiga. I andra fall ndvndiga att ta p fullt allvar och dra viktiga slutsatser av fr framtida agerande.

Vem skall nrvara?

Alla som sitter i beslutspositioner inom IT-branschen eller fungerar som Strategiska Rdgivare och som sljansvariga.

Program

Konferensen behandlar:

1) Vad r bokens budskap och teser?
2) Hur vl underbyggda r de? Sanna eller felaktiga?
3) Dags fr ett paradigmskifte?
4) Erfarenheter och praktikfall
5) Gr s hr!

Kalender fr konferenser, seminarier, utstllningar och workshops som Data Research DPU deltar i.

Nyckelord: Berndt, Lobalk, utbildning, kurs, kurser, workshop, workshops, konferens, konferenser, seminarium, seminarier, Does IT Matter


ERP market, just this minute

Hmta faktainsamlingsformulr/ checklista fr utvrdering av affrs- och ekonomisystem utan kostnad.

Lmna din egen bedmning av ngon programvara eller system och erhll marknadsanalys och checklista utan kostnad!

Lmna din egen bedmning av en IT leverantr och erhll marknadsanalys och checklista utan kostnad!

Data Research DPU
fr utvrdering av IT - Informationsteknologi och Data Produkter


[ Bestllning | Mer info | Frslag ny utvrdering ]
[ Konsulttjnster | Utbildning | Priser | Distributionslista ]
[ Kontakt ]

Tillbaka till Data Research DPU startsida.


Data Research DPU ab - Torsvikssvngen 34, SE-181 34 Liding, Sweden - Telefon 070-727 67 95 Skype: sjanstal, SkypeIN: 08-559 25 900 - Kontakt (email)Ataio

Plats nr 5 för sponsor/s


Plats nr 9 för sponsor - Ledig (s)


Metodika